• Voor 12:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden

•  Vanaf €75 gratis verzending in NL en BE

•  info@infinitelygreen.nl

Wat is een veganistische levensstijl en hoe doe je dit?

Wat is een veganistische levensstijl en hoe doe je dit?

Tijd is aan het veranderen, ik voel het! Meer en meer is veganisme aan het groeien. Als kind, wist ik niet wat veganisme is. Maar vandaag de dag kunnen we meer informatie vinden, dan ooit tevoren! Deze blog helpt je begrijpen wat veganisme is. En wie weet helpt het je deze algemene informatie te verspreiden met de wereld!

Betekenis

Er zijn veel definities te vinden van veganisme. Maar hoe de vegan society van Engeland veganisme beschrijft, spreekt mij heel erg aan:

“Veganisme is een levensstijl waarbij – voor zover mogelijk en praktisch haalbaar – wordt afgezien van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar, dieren voor eten, kleding of andere doeleinden.”

Het beschrijft goed dat het geen dieet is, maar een manier van leven. Voor mij is het een mooie manier van leven, waarbij je niet bijdraagt aan het leed van dieren en bijdraagt aan een betere planeet.

Animal, go vegan

Voedsel

Iemand die een veganistisch leeft, eet plantaardige producten. Dus geen dierlijke producten, zoals vlees, vis, eieren, zuivel en honing. Het klinkt veel, maar het is zo’n klein deel van al het voedsel dat we kunnen eten! Volg een aantal leuke veganistische food bloggers en je komt heel ver! Ook maakt vegan IO het je makkelijk. Je krijgt elke week nieuwe maaltijd plannen en boodschappenlijstjes toegestuurd, waar alle nationale informatie wordt berekend.

Easy mealplans by vegan io

Vermaak

Daarnaast gebruik je, in een veganistische leefstijl, geen dieren voor eigen entertainment. Entertainment zoals een dierentuin of sport. Dieren kiezen er niet voor om de hele dag door mensen bekeken te worden, terwijl ze in een gevangenis dierentuin zitten. Bij sporten is het iets moeilijker te zien, maar bedenk bij elke sport waarbij dieren betrokken zijn: doe je het voor de dieren? Of voor je eigen vermaak?

Kleren

Sommige kleding worden gemaakt van dieren, bijvoorbeeld leer, wol en zijde. Iemand die veganistische leeft, koopt en draagt geen kleding die van dieren zijn gemaakt. Dieren lijden en worden geslacht om bijvoorbeeld leer te maken. Terwijl er zoveel mooie alternatieven zijn! Kurk is persoonlijk mijn favoriete alternatief. Maar er is ook gerecycled rubber, katoen en nog veel meer. Harpers bazaar heeft een lijstje van 10 merken gemaakt, die duurzame kleding verkopen!

The bodyshop cruelty free

Dierentesten

Miljoenen dieren, zoals ratten, konijnen, konijnen, muizen, katten en honden worden gebruikt om dierlijke producten te testen. Ze worden opgesloten in een kooi, met zoveel pijn, zoveel eenzaamheid en willen zo graag vrij zijn. Ze sterven bij het testen, trainen of andere experimenten. Daarom dragen veganisten daar niet aan bij. Lees meer over dierproeven op dierproefvrij.nl 

Gelukkig willen steeds meer bedrijven niet meer bijdragen aan dierproeven. Veel merken zoals Catrice, Essence en Biodermal zijn dierproefvrij en vegan! En vaak ook nog bij de kruidvat of etos te koop. Daarnaast voert the body shop al sinds 1989 actie tegen dierproeven.

Cotton vegan clothes

Leef groen

Als je veganistisch leeft, draag je bij aan een mooiere en groenere wereld. Lees deze blog , over waarom het eten van plantaardig voedsel de aarde redt. Een veganistische levensstijl betekent voor mij ook groen leven. Probeer je bewust te zijn van je ecologische voetafdruk.

Belangrijk

Vergeet niet, niemand is perfect! Een veganistische levensstijl, is niet voor iedereen hetzelfde. Respecteer elkaars kijk op het leven💚.

Wat betekent veganisme voor jou? Laat het ons weten in de reacties!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Laat het mij weten wanneer er
Sluit Menu
×

Winkelmand