• Voor 12:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden

•  Vanaf €75 gratis verzending in NL en BE

•  info@infinitelygreen.nl

Plantaardig eten redt de aarde

Plantaardig eten redt de aarde

Waarom plantaardig eten de aarde redt

Geschreven door Lizanne | 11 juli 2018 | Vegan, milieu

Geschreven door Lizanne | 11 juli 2018 | Vegan, milieu

Livestock cow, go vegan

Het schrijven van de grootste bedreiging voor de aarde, maakte me heel verdrietig. Ik wil er iets aan doen. Maar dat kan ik niet alleen. Vecht jij met mij mee? In deze blog vertel ik je 6 redenen waarom vegans onze planeet redden.

Ik geloof in je; dat we dieren, mensen en planten kunnen redden; dat we de aarde kunnen redden. SAMEN!

Effecten van het eten van dierlijke producten

Misschien vraag je jezelf wel af waarom het eten van dierlijke producten zo slecht is voor het milieu. Het antwoord is vrij eenvoudig. Om dierlijke producten en dieren zelf te kunnen eten, moeten dieren enorme hoeveelheden graan en water te eten/drinken krijgen. Het doden, verwerken en vervoeren van de dieren en het opslaan van hun vlees is zeer energie-intensief. Nog meer broeikasgassen worden geproduceerd door de dieren zelf en al de mest dat ze produceren.
51 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door vee en bijproducten daarvan. 15% wordt veroorzaakt door transport [1].

Livestock cow

Verklein je voetafdruk

Daarnaast kan je door veganistisch te eten je koolstofvoetdruk verkleinen. Een koolstofvoetafdruk is een meting van alle broeikasgassen die worden veroorzaakt door de activiteiten van één persoon. Jouw ecologische voetafdruk neemt af met 50% door veganistisch te eten! Dit betekent dat u 50% minder broeikasgassen uitstoot, door uw eetstijl aan te passen. 

Pollution

Bespaar water

Ook is de hoeveelheid water die dierlijke producten verbruiken schokkend. Van het zoete water op aarde wordt een derde gebruikt voor de vlees- en zuivelindustrie. Zoet water is het enige water dat de mens drinkt. Door het eten van een hamburger, ja slechts een hamburger, wordt 3000 liter water gebruikt! Dat is net zoiets als twee maanden douchen.

Red één dier per dag

Elk jaar worden er meer dan 150 miljard dieren geslacht. Wilde je als kind een superheld zijn? Ik wel! Door plantaardig te eten bespaart u één dier per dag, 30 dieren per maand! Dan ben je een echte held in mijn ogen.
Als je het aantal slachtingen per dier wilt zien, kijk dan op de veganistische rekenmachine. Waarschuwing: het is confronterend. 

save animals, go vegan

Stop verhongering

Op aarde is genoeg voedsel om ieder mens te voeden. Waarom lijden er nog steeds mensen van verhongering? Het meeste voedsel wordt gebruikt voor de veeteelt. Wereldwijd wordt bijvoorbeeld ten minste 50 procent van het graan aan vee gevoerd. Door plantaardig te eten bespaar je 20 kilo graan per dag.

Stop ontbossing

Tot slot is de grootste oorzaak van ontbossing vee. Elke seconde wordt één tot twee akkers regenwoud verwoest, dit is 4047 – 8094 m2. De bossen worden verwoest om meer (en meer) dieren te voeden en voedsel te verbouwen om vee, zoals sojabonen, te voeden. Door plantaardig te eten bespaart u dagelijks 30 vierkante meter bos.

De grootste bedreigingen voor de aarde

Zo zijn er verschillende manieren hoe we de aarde kunnen redden door middel van plantaardig eten. Laat ons in de reactie’s jou tips of ervaringen weten! 

Wat betekent minimalisme voor mij?

Welkom

Welkom bij Tiny Green Life JL! Hier delen onze levensstijl:  Milieubewust, Tiny House, Veganisme, Minimalisme

“Be the change you wish to see in this world” 

Wat betekent minimalisme voor mij?

Blijf op de hoogte

Waarom wij ons Tiny House zelf bouwen

Groen leven 

Tiny House

Veganisme

Volg ons op social media

I am starting with the man in the mirror 

I am  asking him to change his ways

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Laat het mij weten wanneer er
Sluit Menu
×

Winkelmand