• Voor 12:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden

•  Vanaf €75 gratis verzending in NL en BE

•  info@infinitelygreen.nl

Wat wij niet hadden verwacht van een Tiny House bouwen

Wat wij niet hadden verwacht van een Tiny House bouwen

(Delen is lief!)

Als ik eerlijk ben, is het bouwen van een Tiny House niet altijd leuk. Op dit moment zijn we vier maanden bezig met het bouwen van een Tiny House. En soms zijn we er even klaar mee.   

Het is frustrerend. Als iets bijvoorbeeld  voor de honderdste keer niet lukt. Haha nee hoor, een Tiny House bouwen is niet zo erg.

Lees verder voor 4 dingen die niemand je vertelt over het bouwen van een Tiny House. 

Onderzoek, onderzoek en onderzoek

Zoals iedereen die van plan is om een Tiny House te bouwen, denk je aan alles en doe je veel onderzoek. Op een gegeven moment denk je dat je alles weet en dat je klaar bent om te beginnen met het bouwen.

Maar zo heb ik dat niet ervaren… Ik heb zoveel tijd besteed met onderzoeken en heb veel gediscussieerd met Jeffrey. Maar toch waren er tijdens het bouwen zoveel dingen die we weer moesten opzoeken. Zoals bij het installeren van de ramen, dat was erg lastig.


Wat wij niet hadden verwacht van een Tiny House bouwen

Maar we hebben geleerd dat het prima is om onderzoek te doen tijdens het bouwen. Je leert door het proces heen! En je krijgt steeds meer kennis.

Verschillende taken

Bij het bouwen van een Tiny House ben je verantwoordelijk voor veel verschillende taken. Dus we hebben ook ontdekt dat er veel taken zijn die we niet leuk vinden om te doen. Maar het moet nog steeds gedaan worden! Dat is demotiverend…. 

Wat gebeurt er als de dag is gekomen dat we die taken moeten uitvoeren? We doen alles langzamer en we komen moeilijk ons bed uit. 

Wat wij niet hadden verwacht van een Tiny House bouwen

Wat ons hielp, is om goed te bespreken welke taken Jeffrey niet leuk vond en welke taken ik niet leuk vond. Hierdoor konden we deze taken een beetje verdelen. 

Ook stellen we graag doelen per dag. Zo kostte bijvoorbeeld het oliën van de gevelbekleding suuuuper lang. Door doelen te stellen, kregen we meer motivatie.


Wat wij niet hadden verwacht van een Tiny House bouwen

Alles kost meer tijd

We dachten in ongeveer 3 tot 4 maanden ons Tiny House konden bouwen (momenteel 4 maanden bezig en hopen dat het in 6 maanden klaar is). We dachten zelfs even dat we het in TWEE MAANDEN af konden hebben. Niet lachen! Ik zie nu wel in dat dit een beetje onrealistisch was. Maar serieus, alles neemt zo veel meer tijd in beslag dan je denkt. Soms heb je opeens iets nodig van de bouwmarkt of moet je nog eens goed nadenken.

Wat wij niet hadden verwacht van een Tiny House bouwen

We hebben geaccepteerd dat alles meer tijd kost en houden er nu rekening mee. We verdubbelen de tijd die we denken nodig te hebben.

Ik heb ook gemerkt dat het meer ontspannen is om geen deadline te hebben. We willen eind januari klaar zijn (nog twee maanden te gaan), want dan begint Jeffreys stage. Dus, als het voor jou mogelijk is, stel dan geen deadline! Dat geeft veel minder stress.  

Frustraties

Zoals ik in het begin al zei, soms is het frustrerend. Maar het bouwen van een Tiny House, zonder bouwervaringen, is ook moeilijk! Je zal fouten maken en je zal het gevoel hebben dat je soms faalt. Maar we hebben geleerd dat het helemaal okee is. Elk probleem heeft een oplossing en we zullen het vinden.

Als wij het kunnen, kan jij het ook! 

En vergeet niet om lol te blijven maken😆. 

Wat wij niet hadden verwacht van een Tiny House bouwen

Delen is lief!

Laat in de reacties jou Tiny avontuur weten. Elke week post ik weer een nieuw Tiny House blog, abonneer op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

 

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Laat het mij weten wanneer er
Sluit Menu
×

Winkelmand