• Voor 12:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden

•  Vanaf €75 gratis verzending in NL en BE

•  info@infinitelygreen.nl

Hoe ontwerp je jouw Tiny House: Part 2

Hoe ontwerp je jouw Tiny House: Part 2

Ben jij jouw Tiny House aan het ontwerpen? Na het beantwoorden van de vragen in deel 1, ben je er helemaal klaar voor om je ontwerp te gaan tekenen. 

Volg de volgende 5 tips en ontwerp jouw Tiny House!

 

Tip 1: Teken eerst in 2D

Als je begint met tekenen, doe dit dan eerst in 2D. Teken eerst de afmetingen en dan wat je erin wil hebben. Probeer gewoon wat! Door eerst in 2D te tekenen, geeft dit meer duidelijkheid over je indeling. Ik heb heel veel tekeningen gemaakt en uiteindelijk werd duidelijk wat wij wilden! Al zullen er altijd wel weer dingetjes zijn die je wil veranderen.

Hoe ontwerp je jouw Tiny House: Part 2

Tip 2: Ervaren in 3D model

Als je een aantal 2D tekeningen hebt gemaakt en je bent benieuwd hoe het er uitziet, ga dan een 3D model maken. Ik heb hiervoor sketchup gebruikt. Probeer in het begin niet te te ontwerpen, omdat het goed is om meerdere ontwerpen te maken. Dan kun je immers vergelijken. Binnenkort meer over programma’s om 3D modellen te maken. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om hiervan op de hoogte gebracht te worden!

TIP: Neem eens een kijkje bij the Tiny Project. Bespaar uren tijd met hun constructie plannen en sketchup file! 


Tiny Project construction plans

 

Tip 3: Houd rekening met waterleidingen

De volgende tip is om rekening te houden met de lengte van de waterleidingen. Door de waterleidingen kort te houden, is het makkelijker om te installeren, is er minder kans op lekkage en hoef je minder te onderhouden. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de badkamer en keuken naast elkaar te ontwerpen.   

Hoe ontwerp je jouw Tiny House: Part 2

Tip 4: Houd rekening met de wielkast

Als je een Tiny House op wielen hebt, zal je rekening moeten houden met de wielkast. Je zal bijvoorbeeld geen deur kunnen plaatsen. Ontwerp deze ruimte nuttig! Wij hebben gekozen voor een bureau boven de wielkast.

Hoe ontwerp je jouw Tiny House: Part 2

Tip 5: Creëer licht en ruimte

De laatste tip is om in jou Tiny House te zorgen voor voldoende licht. Je wilt niet het gevoel hebben ‘opgesloten’ te zitten. Bedenk goed waar, hoe groot en hoeveel ramen je wil. Licht geeft ook het gevoel dat het huisje ‘ruimer’ is.

Hoe ontwerp je jouw Tiny House: Part 2

Ik hoop dat deze tips jou hebben geholpen in het ontwerpen van jou Tiny House. Laat ons weten in de reactie’s hoe het bij jou is uitgepakt!

Elke donderdag post ik weer een nieuw Tiny House blog, abonneer op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Laat het mij weten wanneer er
Sluit Menu
×

Winkelmand