• Voor 12:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden

•  Vanaf €75 gratis verzending in NL en BE

•  info@infinitelygreen.nl

Hoe ontwerp je jou Tiny House: deel 1

Hoe ontwerp je jou Tiny House: deel 1

Het ontwerpen van jouw Tiny House is een moeilijke taak. Zoveel dingen om rekening mee te houden! Maar ik vond het ook ontzettend leuk om mijn Tiny House te ontwerpen. Ben jij bezig met het ontwerpen van je Tiny House?

Deze vragen zullen je helpen en we laten jou ons ontwerp zien! 

Als je nog steeds in de oriëntatiefase van Tiny House leven zit, volg dan eerst deze stappen. 

Welke plekken in huis zijn het meest belangrijk voor jou?

De belangrijkste vraag waar je over na moet denken, is welke plek in huis je het meest bent en welke je het belangrijkste vindt. Deze plekken zijn belangrijk in het ontwerp. Ons ontspanningsmoment is bijvoorbeeld op de bank, dus we willen een grote bank. We brengen niet zoals veel tijd door in de badkamer, dus geen grote badkamer voor ons. Denk ook aan je hobby’s en hoe dit uw ontwerp beïnvloedt.

TIP: Neem eens een kijkje bij the Tiny Project. Bespaar uren tijd met hun constructie plannen en sketchup file! 


Tiny Project construction plans

Wil je in de slaapkamer kunnen staan?

Voor sommige mensen is het belangrijk om in de slaapkamer te kunnen staan. Dit is belangrijk om te overwegen, want het heeft veel invloed op je ontwerp. Als je het niet erg vindt, dan is een slaaploft een goede optie, waar wij voor hebben gekozen. Maar er zijn ook veel creatieve opties als je toch wilt kunnen staan. Binnenkort volgt er een blog over die opties. Abonneer op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Hoe ontwerp je jou Tiny House: deel 1

Wil je dat je bed permanent is?

Het is ook goed om te overwegen of je wilt dat je bed permanent is of niet. Zo niet, dan kun je creatiever zijn met hoe en waar je het bed kunt plaatsen, bijvoorbeeld een slaapbank. Wij hebben gekozen voor een permanent bed, omdat we het bed niet graag elke ochtend en avond willen opmaken. Daarnaast hebben wij een bedbank, voor logees.

Hoe ontwerp je jou Tiny House: deel 1

Wil je een loft?

Een ander ding om te overwegen is een loft, dit is een soort zolder. Veel Tiny Houses hebben een loft, omdat het veel meer ruimte en opslag creëert. Hoewel het huis dan wel kleiner aanvoelt, omdat je niet van beneden naar het plafond kunt kijken. Wij hebben gekozen voor twee lofts, om te slapen en een kleinere als “chill” hoek of eventueel voor spullen.

Een vaste trap of een ladder of…..?

Als je kiest voor een loft, heb je een trap of ladder nodig. Een trap geeft veel opbergruimte, maar neemt ook veel ruimte in beslag. Een ladder neemt minder ruimte in beslag, maar is weer minder comfortabel. Misschien kun je wel een touw gebruiken? Wie weet.

Hoe ontwerp je jou Tiny House: deel 1

Wat voor keuken wil je?

Denk na of je koken leuk vindt. Heb je veel ruimte nodig? Wil je een oven, magnetron, vriezer en koelkast? Bekijk hoe het allemaal past in je keukenontwerp.

Wat heb je nodig in de badkamer?

Je denkt misschien dat deze vraag een beetje logisch is. Iedereen heeft een toilet nodig, Lizanne! Klopt, maar wil je een bad of een douche? Heb je veel ruimte nodig in de badkamer? Heb je veel cosmetica? Sommige mensen dromen van een mooie grote badkamer, dus waarom zou je geen grote badkamer maken in je Tiny House? Wij zelf willen liever een grotere woonkamer.

Hoe ontwerp je jou Tiny House: deel 1

Wil je een open of gesloten huis?

Wat ik bedoel met ‘open’ of ‘gesloten’ is of je aparte kamers of één grote kamer wilt hebben. Wil je de keuken vanaf de bank zien of wil je muren of iets dergelijks ertussen? We hebben gekozen voor een ‘open’ huis, behalve voor de badkamer, haha 😉

Wil je een bank? Een aparte eettafel en bureau? Een tv? Een boekenkast? Je kan door en door blijven gaan!

Ik hoop dat deze vragen je hebben geholpen in het ontdekken hoe jij je Tiny House wil ontwerpen. Laat ons weten in de reacties wat jouw ideeën zijn. Binnenkort volgt deel 2 van deze blog, abonneer op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Laat het mij weten wanneer er
Sluit Menu
×

Winkelmand