• Voor 12:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden

•  Vanaf €75 gratis verzending in NL en BE

•  info@infinitelygreen.nl

Waarom in een Tiny House wonen?

Waarom in een Tiny House wonen?

5 redenen waarom wij in een Tiny House willen wonen

Geschreven door Lizanne | 29 juli 2018 | Tiny House

Geschreven door Lizanne | 29 juli 2018 | Tiny House

Tiny wonen blog

Voordat we besloten dat we in een Tiny House wilden wonen, hebben we een lijst gemaakt met redenen. Het is toch een grote beslissing. Ben jij in een oriëntatiefase van Tiny Living? Schrijf voor jezelf op waarom je in een Tiny House wilt wonen, net als wij! In deze blog delen we onze redenen.

Vrijheid

De belangrijkste reden voor ons om in een Tiny House te leven is vrijheid. We houden niet van een 9-5 baan, waar je bijna geen tijd over hebt om te genieten van het huis waar je heel hard voor werkt. Vrijheid betekent voor ons dat je kunt doen wat je wilt, zonder voortdurend bezig te zijn met geld verdienen; het betekent niet veel maandelijkse rekeningen te hebben; het betekent dat we ons huis van plaats naar plaats kunnen verplaatsen en het betekent niet het leven te leiden dat van ons wordt “verwacht” of sociaal wordt geaccepteerd.

Groen leven

Een andere belangrijke reden voor ons om in een Tiny House te wonen is de invloed ervan op het milieu. Voor mij is het heel belangrijk om een kleine voetafdruk op aarde achter te laten. Door in een Tiny House te wonen, verbruik je automatisch minder water en elektriciteit dan in een “normaal” huis. Ook gaan we off-grid leven, we wekken dus zelf energie op en vangen water op van de regen. Heel groen als je het mij vraagt!

Green heart

Minder is meer

Een minimalistische levensstijl, waarin we minder spullen gebruiken en verspillen spreekt ons erg aan. Ten eerste hebben we niet veel ruimte nodig. Waar we nu wonen, gebruiken we meestal één kamer. Maar één kamer! Ten tweede is minder om schoon te maken een groot voordeel. Met een kleiner huis ben je veel sneller klaar met schoonmaken! Tot slot vinden we het schreeuwen in huis niet leuk. Als je met een gezin in een groot huis woont, weet je wat we bedoelen: HET ETEN IS KLAAR! 

Minder geld, meer tijd

Daarnaast besteed je, door in een Tiny House te wonen, minder geld aan de hypotheek van een huis, wat betekent dat je meer tijd hebt. En, zoals ik eerder al zei, je hebt meer tijd over omdat je je huis minder hoeft schoon te maken. Je hebt ook minder spullen in je bezit, dus er is niet veel op te ruimen!

Avontuur

En tot slot is het minimalistisch, off-grid en zero waste leven een super avontuur om te beleven, die we graag met jullie willen delen. We zijn momenteel bezig met de bouw van ons Tiny House, wat een supergroot avontuur is!

Tiny House trailer

Al deze redenen klinken als muziek in mijn oren. Wat zijn jou redenen om in een Tiny House of een kleiner huis te wonen? Deel het met ons in de reacties!

Volg ons op Instagram om ons Tiny Green Life te volgen! 

 

Wat betekent minimalisme voor mij?

Welkom

Welkom bij Tiny Green Life JL! Hier delen onze levensstijl:  Milieubewust, Tiny House, Veganisme, Minimalisme

“Be the change you wish to see in this world” 

Wat betekent minimalisme voor mij?

Blijf op de hoogte

Waarom wij ons Tiny House zelf bouwen

Groen leven 

Tiny House

Veganisme

Volg ons op social media

Interessant boek

Tiny Houses boek

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Laat het mij weten wanneer er
Sluit Menu
×

Winkelmand