5 plastic producten die gemakkelijk vervangen zijn

5 plastic producten die gemakkelijk vervangen zijn

5 plastic producten die makkelijk te vervangen zijn

Geschreven door Lizanne | 17 juli 2018 | Groen leven, zero waste

Geschreven door Lizanne | 17 juli 2018 | Groen leven, zero waste

Oceaan

Ik merk zelf hoe makkelijk het is om plastic producten te gebruiken, zonder dat ik het echt door heb. Nadat ik de grootste bedreigingen voor de aarde heb geschreven, heb ik eens goed gekeken naar mijn leefstijl. En ik kan je vertellen dat er aardig wat verbeterpunten zijn, ondanks dat ik dacht dat ik vrij ecologisch leef. 

Het komt erop neer dat iedereen, ik ook, veel te veel plastic gebruikt. Vandaar dat ongeveer 75% van al het afval in de zee is te danken aan plastic en polystyreen. Dus laten we hier samen wat aan doen! Begin met de volgende 5 plastic producten te vervangen. 

1. Tandenborstel

Het eerste plastic product hebben we allemaal in onze badkamer staan en gebruiken we dagelijks: de tandenborstel. Om die reden worden er per jaar meer dan 5,5 miljard tandenborstels weggegooid! Gelukkig zijn plastic tandenborstels eenvoudig te vervangen met een recyclebare bamboetandenborstel. Deze bamboe tandenborstel van bol wordt van een bamboesoort gemaakt die niet door panda’s worden gegeten. Gelukkig, want dan pakken we hun voedsel niet af! Daarnaast zijn de borstelhaartjes gemaakt van volledig biologisch afbreekbare en BPA-vrije Eco nylon. De tandenborstel kan dus geheel gecomposteerd worden of gerecycled. En niet onbelangrijk, de tandenborstel is niet op dieren getest en er zijn geen dierlijke materialen gebruikt.

Vervangen plastic tandenborstel

2. Rietjes

Een ander voorwerp dat miljoenen keren per dag gebruikt wordt, zijn drinkrietjes. Zomaar een idee, maar misschien moeten we gewoon zonder rietje uit het glas drinken? Oké in sommige gevallen is een rietje erg handig (bijvoorbeeld als je niet uit een glas kunt drinken). Een eenvoudige oplossing zijn milieuvriendelijke bamboe rietjes of een ander herbruikbaar materiaal, zoals staal.

Maak deel uit van ‘the last straw movement’ en onderteken de petitie! 

Laatste plastic rietje

vervangen plastic rietje

3. Plastic tasjes

Ik weet het, het is zo makkelijk om een plastic tasje te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld boodschappen aan het doen bent. Maar het is ook makkelijk om altijd een katoenen boodschappentas in je tas te hebben of er een paar thuis te hebben. Deze boodschappentas is gemaakt van 100% biologisch katoen.

vervangen plastic tas

vervangen plastic tas

4. Drinkflesjes

Net zoals de tasjes zijn drinkflesjes onderweg makkelijk gekocht, als je even dorst hebt. Maar er zijn zoveel leuke herbruikbare drinkflessen in de winkels! Vul voordat je weg gaat het flesje met water of een ander drankje en neem het mee.

vervangen plastic flesje

5. Afvalzakken

Een ander product om te vervangen zijn plastic afvalzakken. Iedereen gebruikt het om zijn afval in weg te gooien. Gelukkig zijn deze eenvoudig te vervangen worden door biologisch afbreekbare vuilniszakken

Laat ons in de comments weten of je nog tips hebt om minder plastic te gebruiken!

Wat betekent minimalisme voor mij?

Welkom

Welkom bij Tiny Green Life JL! Hier delen onze levensstijl:  Milieubewust, Tiny House, Veganisme, Minimalisme

“Be the change you wish to see in this world” 

Wat betekent minimalisme voor mij?

Blijf op de hoogte

Waarom wij ons Tiny House zelf bouwen

Groen leven 

Tiny House

Veganisme

Volg ons op social media

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Laat het mij weten wanneer er
Sluit Menu
×

Winkelmand