• Voor 12:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden

•  Vanaf €75 gratis verzending in NL en BE

•  info@infinitelygreen.nl

Kledingkast ontspullen

Kledingkast ontspullen

Over een paar maanden woon ik in een Tiny House. Dus ik moet echt beginnen met ontspullen. Vandaag ga ik beginnen met mijn kledingkast. Ik ben nooit echt een kleding shopper geweest, wel vind ik het leuk om in de zomer een nieuw jurkje te kopen of wat nieuwe jeans als ze kapot zijn. Maar ik gooi eigenlijk nooit kleding weg. Mijn maat blijft altijd hetzelfde, dus ik kan jaren dezelfde kleren dragen. Daarom denk ik dat het erg moeilijk zal zijn om mijn kledingkast te ontspullen…

Probeer je minimalistisch te leven en ga je beginnen met je kledingkast? Lees deze blog hoe ik het heb gedaan!

Altijd rommel…

Wat niet echt helpt met het ontspullen van mijn kledingkast is dat ik rommelig ben. Het rare is, ik vind het heerlijk als iets opgeruimd en georganiseerd is. Ik raak altijd zo gefrustreerd door mijn rommelige kamer ☹. Als ik in Tiny House woon, hoop ik dat minder spullen zal helpen. Maar ik ga mijn kledingkast zo netjes mogelijk proberen te ontspullen! Het wordt wel moeilijk, want ik kan niet netjes kleding vouwen…

Rommelige kledingkast ontspullen

1. Verdeel je kleding

Als eerst verdeel je je kleding in verschillende stapels. Ik heb stapels gemaakt van; jurken, korte broeken, jeans, shirts, truien, rokken, beha’s/ondergoed en nette kleding. Op deze manier kon ik goed kiezen hoeveel kleren ik van elke stapel wilde houden. Misschien is het nodig om al je kleding uit de kast te halen om deze stapels te maken. Dan zie je ook goed hoeveel kleding je wel niet hebt!! Ik heb de kleding voor iedere stapel er apart uitgehaald, anders wordt het heel snel een rommel.

Opmerking: je kunt zelf beslissen of je al je stapels op één dag, in een week, in een maand of in een jaar wilt ontspullen. Doe het op jou manier!

Kledingkast ontspullen

2. Wees kritisch bij elk kledingstuk

Ten tweede kun je beginnen met een stapel naar keuze. Bij elk kledingstuk stelde ik mezelf een paar vragen. Wat vind ik ervan?  Hoe vaak draag ik het? Heb ik het nodig? Het werd snel duidelijk welke kleren ik wilde houden. Maar bij sommige kleren wist ik het echt niet.

Kleren ontspullen

3. Maak 3 keuze stapels: ja | nee | twijfel

Omdat ik veel kleding had waarvan ik moeilijk kon beslissen, heb ik drie stapels gemaakt (zoveel stapels!). Een stapel met kleren die ik zeker weten wil houden, kleren die ik niet wil houden en kleren waar ik over twijfel. Om ervoor te zorgen dat ik er niet een te groot rommel van maak, heb de ‘ja’ en ‘nee’ stapel verder weg geschoven, zodat die niet in de weg ligt.

Weg ermee boek, Dennis storm


bekijk op bol.com

4. Kleding passen

Doe nu de kleding van de ‘twijfel’ stapel aan en ga voor de spiegel staan. Zit het lekker? Hoe ziet het eruit? Als je nog steeds niet overtuigd bent, hou het kledingstuk dan op de twijfel stapel. Het hielp mij om dit te doen, omdat ik mij bijvoorbeeld realiseerde waarom ik dat kledingstuk nooit draag.

5. Geef de nee stapel weg.

Nadat je klaar bent met het ontspullen voor vandaag, doe dan je kleding zo snel mogelijk weg. Voordat je weer begint te twijfelen! Ik geef mijn spullen altijd graag weg aan een kringloopwinkel, dus daar heb ik ook mijn kleding heen gebracht. Maar je kunt het ook weggeven aan een goed doel.

6. Bekijk je twijfel stapel

Na ongeveer een week keek ik weer naar mijn twijfel stapel. Je kan ook langer wachten, zodat je goed kan testen of je het kledingstuk hebt gemist. Maar ik kon niet zo lang wachten! Daarnaast wordt het dan ook weer snel een rommel als ik het zo lang laat liggen.

Wees nu weer kritisch. Draag het, stel jezelf vragen en beslis!

Ik hoor graag hoe het onstpullen bij jou ging! Of heb je tips? Laat het ons weten in de reacties.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Laat het mij weten wanneer er
Sluit Menu
×

Winkelmand