• Voor 12:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden

•  Vanaf €75 gratis verzending in NL en BE

•  info@infinitelygreen.nl

Hoe wij veel geld hebben bespaard met een Tiny House bouwen

Hoe wij veel geld hebben bespaard met een Tiny House bouwen

(Delen is lief!)

Een grote uitdaging van het bouwen van een Tiny House is het hebben van een klein budget.

Jeffrey en ik proberen (letterlijk) alles in ons leven zo goedkoop mogelijk te doen en kopen. Dit klinkt misschien een beetje gierig… Maar nu kunnen we de beste tips uit onze ervaringen delen! 

Bekijk deze handige manieren om geld te besparen met het bouwen van jouw huis.


1. Zoek naar een goedkope werkplek

We zijn maanden en maanden bezig geweest met het zoeken naar een werkplek om ons Tiny House in te bouwen. We hebben veel gezocht via bedrijven met grote werkplekken. Maar deze zijn erg duur.

Onze tip is om je zoektocht te delen met al je vrienden en familie. En met vrienden van vrienden en familie. Je snapt wel wat ik bedoel 😉. Ik denk dat door connecties te gebruiken, je een grotere kans hebt om een goedkope werkplek te vinden.

We hebben een advertentie geplaatst op veel Facebookgroepen in de buurt van waar we wonen. Uiteindelijk kregen we een reactie van een hele aardige mevrouw met een grote tuin. Waarin we ons huis mogen bouwen! Natuurlijk hebben we hier ja op gezegd, vanwege de prijs en de reisafstand. 

Na een paar maanden, realiseren we ons dat een plek met onderdak toch wel fijn zou zijn. Geen zorgen over regen, temperatuur en vocht. 

Vraag jezelf altijd af of de goedkope prijs de moeite waard is. Goedkoop is niet de oplossing.

Tiny House trailer


2. Koop tweedehands gereedschap

Goed gereedschap kan erg duur zijn. Veel mensen gebruiken gereedschap een keer en laten het vervolgens in hun garage stoffig worden. Pak je kans en koop gereedschap tweedehands!

Het voordeel hiervan is dat je deze producten na gebruik weer kunt verkopen. Wij verkopen het vaak met dezelfde prijs of hoger. Dan maak je geen verlies of zelfs winst!

Het kopen van tweedehands spullen is ook milieuvriendelijker.

Hoe wij veel geld hebben bespaard met een Tiny House bouwen


3. Trap niet in goedkope prijzen

Veel bedrijven proberen je te misleiden en laten je denken dat zij de goedkoopste zijn. Let daar goed op! 

Controleer of de prijs inclusief of exclusief btw is. Soms doet het bedrijf je denken dat het inclusief btw is totdat je klaar bent om te betalen. Hetzelfde geldt voor de verzendkosten.

Controleer hoe de prijs wordt berekend. Hout kan bijvoorbeeld per meter, per vierkante meter of per stapel worden berekend. Het kan op een bepaalde manier goedkoper klinken, maar dat is het niet. We gebruiken altijd Excel om te berekenen welke goedkoper is.

Ook als op de website staat “vanaf €….” is het altijd duurder! Ze laten waarschijnlijk een bulkprijs zien.  

Houd er rekening mee dat een bedrijf met een goede service ook wat waard is.


4. Koop in bulk

Het kopen in bulk is meestal goedkoper. Als je veel hout nodig hebt, zoek dan een bedrijf dat het meeste hout heeft die jij nodig hebt. Hierdoor bespaar je ook nog eens op verzendkosten. Maar je moet er wel ruimte voor hebben.

Eigenlijk hebben wij er wel spijt dat we in bulk hebben gekocht. We hebben alle multiplex platen die we nodig hebben gekocht in het begin van de bouw. Sommige daarvan hadden we maandenlang nog niet nodig. Wat heel vervelend is, want sommige platen zijn nat geworden van de regen (natuurlijk bedekken we de platen wel).

Bedenk hoeveel ruimte je hebt voordat je spullen in bulk koopt. En als je geen beschutte opslagruimte hebt, houd dan rekening met de weersomstandigheden.

Hoe wij veel geld hebben bespaard met een Tiny House bouwen


5. Zoek naar restpartijen

Heel vaak kopen mensen meer spullen dan ze nodig hebben. Daarna zullen ze het waarschijnlijk verkopen. Dit is een hele handige kans voor jou om nieuwe spullen te kopen, maar veel goedkoper!

Helaas heb ik ontdekt dat ze het meestal niet naar je opsturen. Omdat het veel moeite kost om zoiets groots te versturen. Daarom moet jij er wel wat moeite voor doen.

Zo hebben wij bijvoorbeeld een busje gehuurd om een restpartij isolatie te kopen, wat een uurtje rijden was. Ook al moesten we voor het busje en de brandstof betalen, het was nog steeds goedkoper om deze restpartij te kopen.

Als je te grote restpartijen koopt, houd dan rekening met extra kosten (voor ophalen en dergelijken).

Hoe wij veel geld hebben bespaard met een Tiny House bouwen


6. Behandel hout zelf

Een andere manier om geld te besparen is onbehandeld hout kopen en dit zelf gaan behandelen. Hiermee hebben we minstens 1000 euro bespaard. Het behandelen van het hout kost echter heel veel tijd.

We hebben ook veel geld bespaard door kritisch te zijn over materialen. Zo twijfelden we bijvoorbeeld heel erg tussen Douglas hout en Red Cedar hout voor onze gevel. Red Cedar heeft een grote levensduur, ook als het niet behandeld is. Douglas heeft een kleinere levensduur en vergrijsd als het niet wordt behandeld.

Toch hebben we gekozen voor Douglas en om deze goed te behandelen. Dit omdat het veel goedkoper is. En we vonden het ook fijn dat Douglashout uit Europa komt. 

Weeg tijd/moeite en geld met elkaar af.

Hoe wij veel geld hebben bespaard met een Tiny House bouwen


7. Doe alles zelf

De laatste manier waarop we veel geld hebben bespaard is door alles zelf te doen. Bekijk veel YouTube-video’s, lees blogs en boeken. Ik weet zeker dat je het kan! 

Je kunt ook vrienden of familie vragen om te helpen, die misschien meer kennis hebben van iets. Mensen houden ervan om te helpen! Ze zullen blij zijn dat je het vraagt. Om eerlijk te zijn hadden wij dit ook meer kunnen doen. Maar we zijn heel eigenwijs haha.

Hoe wij veel geld hebben bespaard met een Tiny House bouwen


Waarop hebben wij niet bespaard?

Op sommige dingen hebben we niet bespaard, omdat kwaliteit voor ons een hogere prioriteit had. De belangrijkste dingen waren de trailer en de ramen.

De trailer is het fundament van je huis, dus je wilt er zeker van zijn dat dit van goede kwaliteit is.

Ramen zijn belangrijk voor de isolatie in huis. Het zou erg zonde zijn als je ramen de isolatie slecht beïnvloeden. Ook hadden we specifieke maten in gedachten. Dus, we hebben gekozen voor nieuwe ramen.

Tiny House windows


Betekent dit dat ik hier ook niet op kan besparen?

Natuurlijk niet. Je kan nog steeds gebruik maken van de manieren die we hebben gesproken. De beste manier om goedkoop ramen te kopen, is om iemand of een bedrijf te vinden die ramen in de verkeerde maten heeft gemaakt. Het vinden van een goedkope trailer is moeilijk, maar het is mogelijk.

Koop liever geen gebruikte ramen en trailer, want dit is een belangrijke basis van jouw huis.

Ik hoop dat deze blog je geholpen heeft. Heb jij andere manieren om geld te besparen voor het bouwen van een Tiny House? Laat het ons weten in de reacties! 

Delen is lief!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Laat het mij weten wanneer er
Sluit Menu
×

Winkelmand