• Voor 12:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden

•  Vanaf €75 gratis verzending in NL en BE

•  info@infinitelygreen.nl

Oriëntatie fase Tiny House

Oriëntatie fase Tiny House

5 Stappen om erachter te komen of je in een Tiny House wil wonen

Geschreven door Lizanne | 29 juli 2018 | Tiny House

Geschreven door Lizanne | 29 juli 2018 | Tiny House

orentation tiny house

Als je ooit Tiny Houses hebt gezocht op Pinterest, ben je er vast helemaal weg van. De eerste keer dat ik een Tiny House zag op Pinterest, was ik verliefd! Zoveel inspiratie te vinden, maar waar begin je? Volg de volgende 5 stappen die je op weg zullen helpen in de oriëntatiefase van het willen wonen in een Tiny House.

1. Bedenk welke activiteiten je uitvoert op een gemiddelde dag

Schrijf alle activiteiten op die je doet op een dag en prioriteer deze. Voor ons is het heel belangrijk om een plek te hebben om te relaxen, daarom willen we een (grote) bank waar we Netflix kunnen kijken. Ik houd van koken/bakken en we houden allebei van lekker eten… dus een grote keuken is van noodzakelijk! We vinden het allebei leuk om creatief bezig te zijn en dingen te maken. Een bureau waar we allebei aan kunnen zitten, zou handig zijn. Maar om het bureau elke keer op te ruimen als we gaan eten, vinden we niet praktisch. Een aparte opklapbare eettafel is voor ons de oplossing. De badkamer staat helemaal onder aan onze lijst, dus we maken de badkamer zo klein als mogelijk. Er moet een douche, toilet, wastafel en een klein kastje aanwezig zijn en dan is het prima voor ons.

Living-with-less

2. Ga naar open huizen van Tiny Houses

De tweede stap is om een Tiny House te bezoeken. De eerste keer dat wij een open Tiny house bezochten, was een echte eyeopener! Wat we vooral leerden, is wat we niet wilden in onze Tiny House. We zagen bijvoorbeeld een huisje waarbij de keuken en badkamer tegenover elkaar zaten, waardoor je een kleine loopruimte hebt. We wisten gelijk, dit is niks voor ons! Tegelijkertijd gaf het ons ontzettend veel inspiratie. Maar met name leerde we dat elk Tiny House uniek is en dat je het heel persoonlijk kan maken.

Open Tiny House

3. Praat met mensen die al wonen in een Tiny House

Na het uitvoeren van de eerste twee stappen, heb je vast veel vragen. Gelukkig zijn er veel online forums waar je vragen kan stellen. Veel van je vragen zullen wellicht al beantwoord zijn. Dus genoeg leeswerk te vinden! En natuurlijk kun je al je vragen in de reacties van deze blog stellen.

4. Woon in een Tiny House voor een paar dagen

De vierde stap is het huren van een Tiny House en hierin een paar dagen te wonen. Waarschijnlijk zullen niet al je vragen beantwoord zijn door anderen. Sommige vragen die je hebt, moet je zelf ervaren. Wij wilden bijvoorbeeld ervaren hoe het is om in een loft te slapen of hoe je een droogtoilet gebruikt.
Voordat je een paar dagen in een Tiny House gaat wonen, maak een lijst met de dingen waar je extra op wil letten. Na een paar dagen, schrijf je op wat je wel en niet beviel. Wie weet kun je bedenken hoe je deze punten kunt aanpassen in jouw toekomstige Tiny House? Maar dat komt wel aan de orde in de volgende stap: ontwerpen!

5. Schrijf redenen op waarom je in een Tiny House wil wonen

Tot slot, schrijf minstens vijf redenen op waarom je in een klein huisje wil wonen. Laat ons weten in de reacties, wat jou redenen zijn! En lees deze blog om achter onze redenen te komen! 

Nieuwsbrief

Wat betekent minimalisme voor mij?

Welkom

Welkom bij Tiny Green Life JL! Hier delen onze levensstijl:  Milieubewust, Tiny House, Veganisme, Minimalisme

“Be the change you wish to see in this world” 

Wat betekent minimalisme voor mij?

Blijf op de hoogte

Elke week een nieuw Tiny House blog!

Waarom wij ons Tiny House zelf bouwen

Groen leven 

Tiny House

Minimalisme

Volg ons op social media

Interessant boek

Tiny Houses boek

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Laat het mij weten wanneer er
Sluit Menu
×

Winkelmand